LVdR 28: Nous i vells moviments LGTB

Què en queda del moviment LGTB? La manifestació del 26 juny del 1977 a la Rambla va marcar una fita en la lluita per la llibertat sexual. Després de 41 anys, ja hi ha prou perspectiva per a fer balanç dels èxits assolits pels moviment LGTB a Catalunya i dels reptes que ha d’encarar en el futur.

La lluita per una lliure orientació sexual va néixer per a defensar la causa de les persones amb una orientació sexual diferent a la heterosexual. Tot i que el moviment arrenca a finals del segle XCX, sovint es posa el naixement d’aquest moviment a l’any 1969 a la ciutat de Nova York, amb els coneguts disturbis de Stonewall, un pub del Greenwich Village, com a resposta a les múltiples redades que feia la Policia de Nova York contra la comunitat homosexual.

manifgay1977

Des de la transició, el moviment ha anat guanyant terreny en les seves reivindicacions històriques: la legalització del matrimoni homosexual, l’adopció de fills i filles, i la lluita en contra de la homofòbia. Però també ha confluït amb altres moviments com és el pacifisme , però sobretot amb el feminisme.

 

  • Quina relació/punt de trobada hi ha entre el moviment LGTB i feminisme?
  • Quina ha estat l’evolució històrica de la lluita i militància en el moviment LGTB? On ens trobem ara?
  • Com ha estat el procés de l’activisme a institucionalització ( polítiques públiques, organismes, etc…?
  • Com està l’equilibri entre la política del reconeixement i el qüestionament de la societat?

Intervindran

Eugeni Rodríguez. Observatori contra la homofòbia, Mercè Otero. Feminista i professora especialitzada en coeducació, Pol Galofré. Activista trans i co-coordinador de Cultura Trans

Aquesta xerrada ha estat organitzada per la Comissió Feminista de l’ACCO i coincideix amb l’exposició Donar a la història la possibilitat de ser una altra sobre l’àmplia diversitat de famílies, com mostren les fotos de la Cláudia Serrahima.

cartell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s