LVdR18: “Tarajal, desmuntant la impunitat.” o quan és l’Estat el que delinqueix.

tarajalPlatja de Tarajal, Ceuta, 6 de febrer del 2014. La versió oficial va dir que foren 15 els morts, però els que ho van viure diuen que almenys van ser 87. Es projectarà el documental “Tarajal, desmuntant la impunitat a la frontera sud” una producció de Metromuster amb l’Observatori DESC que analitza amb una precisió quirúrgica la tragèdia en la que la Guardia Civil va rebutjar l’arribada de persones nedant des del Marroc amb pilotes de goma. Els fets i els minuciosos detalls que narra el documental demostra que el cos policial, emparat pel propi Ministeri de l’Interior, vulnera amb total impunitat protocols, lleis, convencions i acords internacionals.

La veritat està en els detalls resumiria l’estil emprat per “Tarajal”, així com va ser amb “Ciutat morta” l’anterior projecte de Metromuster. Metromuster converteix la platja Tarajal com a icona de dues símptomes de la mala salut de la democràcia.

Per una banda, la pràctica dels darrers governs de: la d’establir territoris o temes del NO DRET i es podria afegir de la NO SEPARACIÓ DE PODERS.inmigrantes_ediima20141022_0486_18 Per l’altra, la pèssima gestió que Europa està fent de les fronteres en la crisi de refugiats i de corrents migratòries. I Ceuta és una frontera sud, que sovint queda oblidada en favor de Lampedusa, Lesbos o la frontera hongaresa.

Són 80 minuts de documental i 40 minuts de col·loqui. En aquest, parlarem de què passa quan és un Estat el que delinqueix, i quines són les garanties i eines que tenim avui la ciutadania per a impedir-ho. Quin paper ha tingut i té els mitjans de comunicació? Les acusacions particulars podrien ser una de les eines?

Intervindran :

Xavier Artigas, un dels directors i guionistes del documental.

Antonio Madrid Pérez, professor de filosofia del dret de la UB i membre del Observatori de Dret Penal i Drets Humans.

Més informació sobre el documental al web de Metromuster

Casa Orlandai. 19:00, dimecres 11 de gener, 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s