Les preguntes pendents – #debatCasaOrlandai

Ens vem comprometre a fer arribar les preguntes a les formacions participants en el debat electoral que va tenir lloc a la Casa Orlandai el passat 27 d’abril. Estan organitzades per blocs temàtics, en les que si no es diu al contrari, van dirigides a totes les formacions polítiques. Algunes d’elles són tal qual ens han arribat, algunes altres són reescrites.
A les persones que ens heu fet arribar aquestes preguntes us demanem disculpes i comprensió per avançat. Hem intentat ser fidels a l’esperit de la pregunta, tot guanyant ordre i comprensibilitat en les mateixes. I donem les gràcies per avançat a les formacions polítiques per l’esforç addicional que els estem demanant.
S’aniran publicant les respostes conforme vagin arribant.
Si no es diu el contrari, les preguntes són per tots.  

EducacióIMG-20150427-WA0009 pantalla

 1. Què pensen fer amb les escoles concertades que no compleixen les condicions del Concert? És especialment greu el cas de centres on es fa segregació per sexes, fet contrari als drets constitucional.
 2. Alguna proposta concreta per a millorar la mobilitat escolar a Sarrià? Canviaríeu alguna cosa?
 3. Per què el Col·legi Santa Isabel té certs privilegis? Per exemple se’ls deixa bloquejar el barri, estacionant els cotxes on volen i a més se’ls ofereixen 30 minuts gratis de pàrquing.
 4. Quines prioritats teniu pel que fa a l’educació obligatòria en els centres educatius públics?

Mobilitat

 1. Que n’opineu de la T-Mobilitat? No seria més fàcil T-multiviatges de preu més baix per als empadronats a Barcelona ciutat o àrea metropolitana?
 2. Quines accions creieu que es podrien fer a Vallvidrera per millorar la mobilitat de la gent gran? Actualment es veuen obligats a marxar perquè no poden baixar a comprar a la plaça.
 3. Per quan un bus nocturn a Vallvidrera, tal i com es reclama?
 4. Com penseu resoldre l’accés de Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) a l’estació de FGC de Sarrià? Fa anys que el districte no fa res, esperen que s’acabi la L9, doncs com es competència de la Generalitat.

Participació i regeneració política

 1. Com es pot controlar la corrupció? Amb honestedat? Amb transparència? Propostes concretes.
 2. Sara Jaurrieta. PSC. : Vostè va ser Regidora i la  ciutadania va decidir canviar de partit a l’Ajuntament. Considera que s’hauria de tornar a presentar tenint en compte que no van aprovar la seva gestió?
 3. Janet Sanz. BCNenComú. BCN en Comú té com a projecte renovar la manera de fer política, però tu mateixa formes part de la vella política ja que has estat regidora. Són compatibles les dues coses?
 4. Joan Puigdollers. CiU Quants càrrecs ocupa actualment? Ens podria dir quan cobra per cada un d’ells?
 5. Janet Sanz. BCNComú. El passat dia 18 d’abril la Sra. Ada Colau va manifestar que el 5% del pressupost de l’Ajuntament de BCN ho decidirien el veïns, mitjançant un procés realitzat de forma descentralitzada per districtes. El pressupost del 2015 va ser de 2.370 Milions €; el 5% es 118 milions; el districte de Sarrià-Sant Gervasi representa el 9,07% de la població de BCN, i li correspondrien aproximadament – 10,7milions €.
  Pregunta : es suficient un 5%?, com pensen distribuir-lo per districtes i en base a quin paràmetre?; quina quantitat creu- el representant de Guanyem BCN – que destinaran al Districte?
 6. Òscar Ramírez. PP. Sr. Ramírez, per que com a president permet que a les comissions de plenari, al ple i altres òrgans de govern en aquests 4 anys només s’hagi parlat de gairebé de temes d’agenda d’actes i no pas allò que es important per al veïnat?
 7. Òscar Ramírez. PP Sota quins arguments es defensa que un partit esquitxat per nombrosos casos de corrupció, com és el PP, pot gestionar una ciutat com Barcelona?
 8. Janet Sanz. BCNComú De quina manera articularà BCN en Comú una relació amb les entitats, moviments socials i assemblees de joves del districte i per extensió de Barcelona?

Urbanisme i habitatge

 1. Barcelona és una de les ciutats més sorolloses del món. La font principal de soroll al districte és el tràfic. Per quant un mapa del soroll i una normativa associada, amb el que els ciutadans puguem conèixer els decibel·lis amb els que hem de conviure?
 2. Molts joves vinculats a Sarrià, han hagut de marxar per culpa dels preus desproporcionats de l’habitatge. Això significa que és més complicat mantenir un barri cohesionat ja que quan s’arriba a una certa edat molts joves que han establerts lligams amb l’entorn han de marxar. Quina és la política d’habitatge en els pròxims anys? Des de l’Ajuntament es pot/vol regular aquest tema?
 3. Per quan hi ha prevista l’obertura de la biblioteca de la plaça?
 4. Per què quan camines per Sarrià tot tremola? Hi ha moltes rajoles trencades i mal posades…
 5. Als veïns de Vallvidrera se’ns diu que a l’antic Mercat s’hi vol fer un FAB-LAB. Ens preguntem qui pot estar interessat en anar a imprimir en 3D a Vallvidrera i si realment s’ha escoltat l’opinió que es va demanar al veïns a través d’un procés participatiu?

DSC_0444 gotsCultura i espais populars

 1. Què en penseu de l’augment d’ iniciatives festives/culturals/associatives sorgides amb força durant els últims anys? (Festa Major més potent, Festa de Sant Vicenç, Carnestoltes, Aniversari de la Casa Orlandai..) Això va en contra d’un barri cada cop més residencial, tal i com sembla que va Sarrià? Creieu que són excessius els actes festius? Els veïns tenen dret a l’oci nocturn?
 2. Diverses preguntes sobre els horaris, i el calendari d’obertura dels Centres Cívics. Per què l’horari dels Centres Cívics s’ha de ser tan restringit? Ens agradaria que poguessin obrir els caps de setmana com passa en altres llocs.
 3. Força preguntes sobre  la creació d’espais per a joves al barri. Teniu alguna proposta per a dotar a la gent jove d’algun espai per a que se’l pugui autogestionar? No seria una forma de potenciar el talent jove, i així poder-los retenir?
 4. Diverses preguntes sobre l’ocupació de Can Ponsic per la Guàrdia Urbana. Segons la cessió del propietari a l’Ajuntament de l’any 1981, Can Ponsic havia de ser cedit  per  a un conservatori permanent de Música. I on hauria d’anar la Guàrdia Urbana del districte.  Quan es corregirà aquesta anomalia?
 5. En el cas que governeu, quina serà la política de subvencions culturals al Districte?

Procés

 1. Barcelona ha de pertànyer a l’Associació de Municipis per la Independència?
 2. Quan el Parlament de Catalunya faci la declaració la independència, Barcelona estaria disposada a alinear-se amb el Parlament?
 3. Javier Gonzalez Blesa. C’s. Ciutadans és un partit hostil al catalanisme , el qual és present a  Sarrià St. Gervasi. Perquè creus que és un partit capacitat per dialogar i conviure amb aquest catalanisme popular que existeix a bona part del districte?
 4. Ignasi Planas. Millor BCN Perquè us heu presentat si d’aquesta manera només s’aconsegueix la divisió del vot independentista?

Collserola

 1. Es requalificarà la parcel·la ara edificable del Parc de l’Oreneta? Quines són les vostres propostes en quant a Torre Garcini, i Clínica Ripoll?
 2. Quin ús tindria, segons la vostra opinió, els terrenys que queden darrera de l’Escola Eina i fins la Carretera de les Aigües?

Pedralbes

 1. Hi ha previst fer zona verda a Pedralbes?
 2. Pensem que a molts sarrianencs ens agradaria conèixer la posició CONCRETA de cadascun dels partits respecte l’encara pendent retorn del Monestir de Pedralbes a Sarrià.

Final

 1. Què li falta a Sarrià, i què li sobra?
 2. Ens podríeu destacar 3 actuacions a realitzar al Districte, i si pot ser concretament al menys una a Sarrià.
 3. Què li falta a Barcelona, i què li sobra?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s